Pirus zaferi nedir, ne zaman yaşandı? Pirus zaferi anlamı ne, neden gündemde? Pirus zaferi hikayesi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim galibiyetiyle ilgili olarak ‘’Bu bir Pirus zaferidir’’ sözlerini kullanması sonrası Pirus zaferi hakkındaki araştırmalar arttı. Peki Pirus zaferi nedir, ne zaman yaşandı? Pirus zaferi anlamı ne, neden gündemde? İşte Pirus savaşı ve zaferi hikayesi...

29.05.2023-17:42 - (Son Güncelleme: 29.05.2023-17:42) Pirus zaferi nedir, ne zaman yaşandı? Pirus zaferi anlamı ne, neden gündemde? Pirus zaferi hikayesi

28 Mayıs seçimlerinde yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferiyle ilgili olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, ‘’Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir.’’ ifadelerini kullanması sonrası Pirus zaferi konusu oldukça merak edildi. Vatandaşlar Pirus zaferi hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki Pirus zaferi nedir, ne zaman yaşandı? Pirus zaferi anlamı ne, neden gündemde?

Pirus zaferi nedir?

MÖ 280-279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus, Roma’ya saldırır ve bedeli ne olursa olsun bu savaşı zaferle sonuçlandırmak için her şeyini feda eder. Savaşın sonunda kazanan Pirus olacaktır ancak 50 fille desteklenen ordusunun neredeyse tamamı bu savaşta hayatını kaybeder.

Pirus Zaferi

Savaşı kazanmanın bedeli olarak ordusunu kaybeden Kral Pirus’un bu zaferin ardından ‘’Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir.

Pirus zaferi aslında yenilmeye mahkum galipleri anlatan bir konudur. Bu tür savaşlara Pirus zaferi benzetmesi yapılmaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal