Pırasa Yemeği Tarifi

Soğangillerden olan lezzetli pırasalar pazar tezgahlarını, market raflarını süslemeye başladı bile.Kalorisi çok düşük ama besin değeri oldukça yüksek olan pırasalardan nefis bir pırasa yemeği yapma vakti geldi. Şimdiden afiyetler olsun.İşte Anne elinin sevdirdiği pırasa yemeği tarifi haberimizde...

04.05.2018-17:30 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-17:21) Pırasa Yemeği Tarifi

Soğangillerden olan lezzetli pırasalar pazar tezgahlarını, market raflarını süslemeye başladı bile.Kalorisi çok düşük ama besin değeri oldukça yüksek olan pırasalardan nefis bir pırasa yemeği yapma vakti geldi. Şimdiden afiyetler olsun.İşte Anne elinin sevdirdiği pırasa yemeği tarifi haberimizde...

Şifa kaynağı pırasalar en bilindik, en sevilen halleriyle ve tadını tam olarak anlayabileceğiniz bir sadelikle sofralarınıza konuk olmak için sabırsızlanıyorlar. 

MALZEMELER

500 gram

pırasa

2 adet

havuç

2 diş

sarımsak

1/2 çay bardağı

pirinç

1 su bardağı

su

4 yemek kaşığı

zeytinyağı

1 çay kaşığı

toz kırmızı biber

1 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

karabiber

PÜF NOKTASI

Damak tadınıza göre içerisine salça ve kuru soğan da ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Pırasaları güzelce yıkayın ve verev şekilde yaklaşık yarım parmak uzunluğunda doğrayın.

Havuçları yıkayın ve halka halka doğrayın.

Zeytinyağını bir tencereye alın ve yağ kızınca, içerisine doğradığınız pırasaları ilave edin.

Karıştırıp kapağın kapatın ve 3-4 dakika pırasaların sularını salması için bekleyin.

Ardından halka halka doğradığınız havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın.

5 dakika kadar beraberce kavurduktan sonra, içine yıkanmış pirinçleri ilave edin.

İnce doğranmış sarımsakları ve suyunu da ekleyip karıştırın.

Baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal