Pilot havadayken bayıldı: 225 yolcusu bulunan uçak acil iniş yaptı

Polonya’da Varşova-Larnaka seferli Wizzair adlı 225 yolculu uçak, pilotun havada bayılması sonucunda Varşova Chopin Havalimanı’na acil iniş yaptı.

19.08.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 19.08.2024-16:51) Pilot havadayken bayıldı: 225 yolcusu bulunan uçak acil iniş yaptı

Polonya’da pilotu bayılan uçak, acilen havalimanına indirildi. Polonya'nın başkenti Varşova'dan Güney Kıbrıs'ın Larnaka şehrine gitmek üzere havalanan Wizzair firmasına ait Airbus A321 tipi bir yolcu uçağı, pilotun ani rahatsızlık geçirmesi nedeniyle acil duruma geçti. 

Uçakta 225 yolcu bulunuyordu

NTV'de yer alan habere göre; 225 yolcunun bulunduğu uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra pilotun baygınlık geçirmesiyle karşı karşıya kaldı. Durumu hızla fark eden ikinci pilot, kontrolü devralarak durumu hava trafik kontrol kulesine bildirdi.

Pilot havadayken bayıldı: 225 yolcusu bulunan uçak acil iniş yaptı

Pilotun durumu iyi 

Olayın ciddiyeti nedeniyle, uçağın güvenli bir şekilde Varşova Chopin Havalimanı'na geri dönmesine karar verildi. Yerel saatle 07.00 civarında, uçak sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Baygınlık geçiren pilot, inişin ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Pilotun durumu hakkında henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

Uçaktaki yolcuların, başka bir uçakla Larnaka'ya gönderilmesi için işlemler sürerken, yolcuların bekleyişi devam ediyor. Havayolu firması, yolcuların güvenliğini ön planda tutarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı. Bu olay, uçuş güvenliği açısından pilotların sağlık durumlarının ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal