Phaselis tüneli nerede? Antalya Phaselis tüneli açıldı mı?

Antalya içindeki ulaşım için oldukça önemli olan Phaselis tüneli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törenle hizmete girdi. Peki Phaselis tüneli nerede? Antalya Phaselis tüneli açıldı mı? Konunun detayları haberimizde...

16.04.2022-21:44 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-21:44) Phaselis tüneli nerede? Antalya Phaselis tüneli açıldı mı?

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’de turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya’ya yapılan yatırımlar hızlandı. Antalya içerisindeki ulaşımın daha rahat yapılmasını sağlayacak olan Phaselis tüneli bugün vatandaşların hizmetine girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun canlı olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise online olarak katılacağı Phaselis tünelinin nerede olduğu konusunda insanın merakı halen bitmedi.

Phaselis tüneli nerede?

Antalya halkı başta olmak üzere il dışından gelen insanların ulaşımlarını daha rahat yapabilmeleri için hayata geçirilen Phaselis tünelinin açılışında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuştu. Antalya’nın turizm ve tarım konusunda Türkiye’nin ve dünyanın sayılı şehirleri arasında yer aldığını ifade eden Karaismailoğlu "Sebze-meyvecilik ve seracılık faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığı şehir, tarımsal, ticari, turistik ve kültürel bakımdan ülkemizin önemli merkezleri arasındadır." sözlerini kullandı.

Antalya Phaselis tüneli

Phaselis tünelinin Antalya’nın turizm potansiyeli ve ulaşım ihtiyacını göz önüne alınarak inşa edildiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu tünelin 1292 metrelik çift tüpten oluştuğunu vurguladı. Bakan Adil Karaismailoğlu Phaselis tüneli sayesinde yılda 20 milyon TL tasarruf sağlanacağını sözlerine eklerken ‘’Güzergahta 1,9 kilometre, seyahat süresinde ise 5 dakika kısalma sağlayan tünelle zamandan 11,1 milyon lira, akaryakıttan 8,9 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 20 milyon lira tasarruf edilecek, karbon emisyonu 1842 ton azaltılacak." ifadelerini sarf etti.

Phaselis tüneli Antalya’daki Akdeniz sahil yolunun batı kesminde yer alıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal