Fransa'da ve İtalya'da yenen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan kruvasan Türk mutfağına peynirle uyarlandı.
MALZEMELER
6 parça hazır milföy hamuru
Dolgusu için
100 g krem peynir
150 g süzme peynir
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını ince açıp üçgen bölün. Üçgenlerin ortasına krem peynir koyup ince dilimlediğiniz süzme peynirinden koyun. Hamurların uçlarını hafif kıvırarak sarın ve kruvasan biçimini verin.
Kruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp deniz tuzu ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.