Çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri malzemeleri ile hazırlanan lezzetli mi lezzetli bu enfes tada bayılacaksınız. Kahvaltıda farklı lezzet arayanlar için muhteşem bir fikir olacak bu enfes tarif kısa zamanda vazgeçilmezleriniz içine girecek.
PESTO SOS TARİFİ
MALZEMELER:
2 büyük demet taze fesleğen,150 gram parmesan peyniri,100 gram çam fıstığı,2 su bardağı zeytinyağı,5 diş sarımsak,1/4 çay kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI:
Yaprak yaprak ayıkladıktan sonra, bol suda yıkanan fesleğenleri kuruladıktan sonra ince ince kıyın. Çıtırlık olması ve aromasının daha yoğun tadılması için çam fıstıklarını yağsız bir tavada 2-3 dakika kadar çevirip kavurun. Parmesan peynirini rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ekleyip bir havanda dövün. Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile beraber mutfak robotunda püre şekline getirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını yavaş yavaş ilave edip karıştırmayı sürdürün. Hazır olan pesto sosu, yemek hazırlamaya zamanınınz olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde kullanmak üzere buzdolabında muhafaza edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.