Günlük hayatta konuşurken ya da mesajlaşırken kullandığımız kelimelerin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Türk Dil Kurumu'na göre yazımı en çok karıştırılan kelimelerden biri de "peş peşe"
Türk Dil Kurumu (TDK) resmi internet sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin doğru yazımı "peş peşe" olarak ortaya çıkıyor. Yani ayrı yazılıyor.
Bazı örneklerde görülen “peşpeşe” yazımı bugünkü Türkçe ile imla hatasıdır. Kelime, iki ayrı kelimeden oluştuğu için yazımı karıştırılıyor.
Türkçe’de çok geçen “peş peşe” kelimesi, hem konuşma dilinde hem de yazı dilinde oldukça fazla kullanılıyor. Kelimenin TDK sözlüğünde anlamı şöyle:
“Arka arkaya”
- Peş peşe sıralanan mizansen bozukluklarıyla, kötü okunan replikleriyle bu piyes baştanbaşa fiyaskoydu. (Cahit Uçuk)
- Binlerce yemek satın alabilecek durumdayken ve tersine iştahı giderek azalırken sağdan soldan peş peşe yemek davetleri yağıyordu. (Jack London)
- Peş peşe ağırlaştırılan bu ceza sonunda en güçlünün en zayıfa uyguladığı bir baskıya, toplumun bireye karşı işlediği, her gün yeniden başlayan ve on dokuz yıl süren bir suça dönüşmüyor muydu? (Victor Hugo)
- Günler öne çıkan bir şey olmadan peş peşe diziliyor, bir ağacın yaprakları gibi yeşeriyor ve sararıp gidiyorlardı. (Stefan Zweig)
- Vakitler geçiyor, mevsimler peş peşe. (Füruzan)