Peş peşe depremler: Hatay ve Malatya’da korkutan deprem

Türkiye tarihinin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş depreminden, en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay ve Malatya’da peş peşe depremler olamaya devam ediyor. Son olarak bölgede meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. İşte detaylar…

13.03.2023-08:51 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:57) Peş peşe depremler: Hatay ve Malatya’da korkutan deprem

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 45 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hatay başta olmak üzere birçok ilde yıkılmayan bina kalmadı. AFAD’dan yapılan son açıklamada ise Hatay ve Malatya’da peş peşe depremler meydana geldi. 

Hatay ve Malatya’da deprem 

AFAD Twitter’dan yaptığı açıklamada, Pütürge'de meydana gelen deprem sonrası olumsuz bir durum olmadığı belirtilerek, "Malatya ilimizin Pütürge ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri kullanıldı. Malatya’daki depremin arından da Hatay’da 4,4 büyüklüğünde bir depremde meydana geldi. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal