Pavel Durov 5 Milyon Euro Kefaretle Denetimli Olarak Serbest Bırakıldı

Rus Menşeli mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alınmıştı. 4 gündür gözaltında olan Durov, 5 milyon Euro kefalet ödemesi ve Fransa'dan ayrılmaması şartıyla denetimli olarak serbest bırakıldı.

29.08.2024-13:38 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-13:38) Pavel Durov 5 Milyon Euro Kefaretle Denetimli Olarak Serbest Bırakıldı

4 gündür Fransa'da gözaltında olan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, 5 milyon Euro kefalet ve Fransa'dan ayrılmaması şartlarıyla denetimli olarak serbest bırakıldı. Durov, denetimli serbestlik kapsamında haftada 2 gün Fransız polisine imza verecek.


Durov 12 Suçla Yargılanıyor

Rus menşeli mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuğun cinsel istismarı, materyali satışı ve mesajlaşma platformunda dolandırıcılıkla ilgili 12 suçla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 24 Ağustos'ta Paris'te gözaltına alınmıştı.

Telegram'ın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin CEO'su Durov'un 'gizleyecek bir şeyi olmadığı' vurgulandı.

Rusya, Pavel Durov'un gözaltına alınmasının siyasi bir karar olduğunu iddia ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Pavel Durov'un tutuklanmasının ardından Fransa'ya ilişkin yanlış bilgiler gördüm. Fransa ifade ve iletişim özgürlüğüne, yenilikçiliğe ve girişimcilik ruhuna derinden bağlıdır. Böyle de kalacaktır. Bir hukuk devletinde özgürlükler, hem sosyal medyada hem de gerçek hayatta, vatandaşları korumak ve temel haklarına saygı göstermek için yasal bir çerçeve içinde korunur. Yasaları uygulamak, tam bağımsızlık içinde yargıya düşer. Telegram kurucusunun Fransa topraklarında tutuklanması, devam etmekte olan bir adli soruşturmanın parçası olarak gerçekleşmiştir. Bu hiçbir şekilde siyasi bir karar değildir. Bu konuda karar vermek yargıçlara kalmıştır" dedi.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal