Paul Pogba kimdir, nereli ve kaç yaşında? Pogba Galatasaray’a mı transfer olacak? Paul Pogba hayatı ve istatistikleri

Juventus’un Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba’nın menajerler aracılığıyla Galatasaray’a önerildiği iddiası gündem oldu. Peki Paul Pogba kimdir, nereli ve kaç yaşında? Pogba Galatasaray’a mı transfer olacak? İşte Paul Pogba hayatı ve istatistikleri...

27.02.2023-12:42 - (Son Güncelleme: 27.02.2023-12:42) Paul Pogba kimdir, nereli ve kaç yaşında? Pogba Galatasaray’a mı transfer olacak? Paul Pogba hayatı ve istatistikleri

Süper Lig hazırlıklarına devam eden Galatasaray’da transfer çalışmaları da son günlerde iyiden iyiye hareketlendi. Sarı kırmızı takımın son olarak Manchester United’dan Juventus’a kiralık olarak gönderilen Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba nabız yokladığı ifade edildi. Menajerlerin yıldız oyuncuyu Galatasaray’a önermesi sonrası sosyal medya çalkalanırken, Paul Pogba hakkındaki araştırmalar da arttı. Peki Paul Pogba kimdir, nereli ve kaç yaşında? Pogba Galatasaray’a mı transfer olacak?

Paul Pogba kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Paul Labile Pogba, 15 Mart 1993 tarihinde Fransa’nın Lagny-sur-Marne şehrinde doğdu. Futbolculuk kariyerine Roissy-en-Brie futbol takımının altyapısında başlayan Pogba burada geçen 7 yılın ardından 2006 yılında Torcy takımına transfer oldu. Fransız yıldızın bir sonraki durağı ise Le Havre takımı oldu.

Paul Pogba

Le Havre’deki başarılı oyunuyla dünya devlerinin radarına giren Paul Pogba, 2009 yılında buradan İngiliz devi Manchester United’a transfer olurken buradaki etkisiz geçen bir sezonun sonrasında 2012 yılında Serie A ekibi Juventus’a transfer oldu. 

Juventus’ta başarılarla dolu geçen 4 sezonun ardından 2016 yılında Manchester United’a geri dönen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu burada inişli çıkışlı bir performans gösterirken bu sezonun başında eski takımı Juventus’a kiralık olarak dönmüştü. Pogba sakatlığı sebebiyle Torino forması altında sahada yer almadı. 

Paul Pogba-1

Paul Pogba, Fransa Milli Takımı ile EURO 2016’da final oynarken, 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ise şampiyon oldu.

Kariyeri boyunca 410 maçta sahaya çıkan Paul Pogba bu maçlarda 74 gol ve 78 asistlik bir performans gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal