Patron maaşını geç yatırınca mahkemeye başvurdu: Kıdem tazminatına kadar aldı

Ankara’da bir şirkette proje yönetici olarak çalışan kişi, patronunun maaşını 20 gün geç yatırması sebebiyle Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay ise geç yatan maaşı sebebiyle istifa eden çalışanın haklılığına karar verdi ve kıdem tazminatını alabileceğine hükmetti.

27.08.2024-17:04 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-17:04) Patron maaşını geç yatırınca mahkemeye başvurdu: Kıdem tazminatına kadar aldı

Maaşları geç yatıran işverenlere Yargıtay’dan kötü haber. Ankara'da bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışan bir kişi, 2019 yılında maaşının 20 günden fazla gecikmeli ödenmesi nedeniyle istifa etti ve bu durumu haklı fesih sebebi göstererek kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla çalışma ücreti gibi haklarının faiziyle ödenmesi talebiyle işverene dava açtı.

Maaşı geç yattığı için istifa etti

Mynet’te yer alan habere göre; İlk derece mahkemesi, davacının önceki aylarda maaşını zamanında aldığını, ancak Nisan 2019 maaşının iş akdinin feshedilmesinden 5 gün sonra, yani 28 Mayıs 2019'da ödendiğini belirledi. Bu durum, yasal olarak öngörülen 20 günlük süreyi aştığı için, mahkeme davacının kıdem tazminatına hak kazandığına karar verdi.

Patron maaşını geç yatırınca mahkemeye başvurdu: Kıdem tazminatına kadar aldı

İşveren itiraz etse de sonuç değişmedi

Davalı işveren, bu karara itiraz ederek istinaf yoluna başvurdu ve maaşın sadece bir kez gecikmesinin haklı fesih sebebi sayılmaması gerektiğini savundu. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını doğru buldu ve işverenin istinaf talebini reddetti.

Son olarak, işveren kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin ücretinin bir kez dahi gecikmesinin işçi açısından haklı fesih sebebi sayılacağına hükmetti ve yerel mahkemenin kararını onadı. Bu karar, işçinin ücret ödemesindeki gecikmelerin haklı fesih sebebi sayılabileceğini ve işçinin kıdem tazminatı gibi haklarını talep edebileceğini ortaya koydu.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal