Patlıcanlı Üzümlü Reçel Yapımı

Çeşit çeşit reçelleri kahvaltı sofralarında görmeyi severiz. Günümüzü tatlandıran reçellerin içinde biliriz ki hep meyveler vardır. Peki patlıcanlı üzümlü reçeli denediniz mi? Oldukça lezzetli olan bu reçeli sizler için derledik.

16.07.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-15:35) Patlıcanlı Üzümlü Reçel Yapımı

Patlcan ve üzüm ikilisi ile hazrlanan enfes reçel yapımının püf noktalarını sizler için derledik.

PATLICANLI ÜZÜMLÜ REÇEL YAPIMI

MALZEMELER

- 2 kilogram patlıcan

- 5 kilogram çekirdeksiz yeşil üzüm

YAPIMI

Yeşil üzümleri iyice yıkayıp tülbentte ezip sıktığınız suyu tencerede bir güzel kaynatın. Patlıcanları alacalı soyup sağ ve sol tarafa çizikler atın. Patlıcanları kaynamış suya ekleyip 10 dakika kaynatın. Patlıcanları süzdükten sonra soğuk suda 2-3 dakika kadar bekletin.

Patlıcanları kaynamış üzüm suyuna koyduktan sonra kısık ateşte kaynatın. Reçel kıvamına geldikten sonra serin bir yerde saklayın. Kapakları sıkıca kapattığınız kavanozlarda dilediğiniz an reçel alabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal