Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır? Patlıcanlı Pilav Tarifi

Pilavı sade yapmak yerine çeşitli olmasını istiyorsanız, patlıcanlı pilava bir şans verebilirsiniz. Enfes patlıcan tadının çok yakışacağı bu pilava herkes hayran kalacak! Peki patlıcanlı pilav nasıl yapılır? Enfes patlıcanlı pilav tarifi…

18.11.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-17:33) Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır? Patlıcanlı Pilav Tarifi

Pilavı farklı malzemeler ile yapmayı sevenlerdenseniz, enfes patlıcanlı pilav tarifine hayran kalacaksınız! Harika tadıyla hafızalara kazınacak bu patlıcanlı pilav tarifine herkes bayılacak. Çok lezzetli patlıcanlı pilav tarifi...

MALZEMELER

3 adet kemer patlıcan

2 su bardağı pirinç

Yeteri kadar su

3 parça damla sakızı

Yarım kahve fincanı sirke

1 tatlı kaşığı safran

4 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı bal

1 tatlı kaşığı tarçın

Tuz,

Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci yıkayın ve güzelce süzün. Bir kaba koyup üstüne geçecek kadar ılık su doldurun ve yarım saat kadar suda bekletin. Ayarladığınız damla sakızını derin dondurucuya koyup 5 dakika kadar bekletin, ardından sakıcı dövün.Sonra yarım kahve fincanı sirke ve yarım kahve fincanı su ekleyip, safranı bu karışıma koyarak  2-3 saat dinlendirin. 

Alacalı soyduğunuz patlıcanları, kuşbaşı biçimde doğrayın. Tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tava içine koyun yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar iyice kavurun. Üstüne patlıcanı ekleyin. Patlıcanları zmemek dikkat ederek, arada karıştırarak iyice kavurun. Tencerenin içine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Damla sakızı, bal ve tuz malzemelerini de katın. İyice kaynadığında pirinç, sirkeli safran, tarçın, karabiber ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatınca 3-4 dakika hızlı, sonra kısık olarak ocakta 10-15 dakika kadar pişirin. Tencerenin üstüne kağıt havlu örtün ve çok kısık ateşte 10 dakika da bu biçimde pişirin. Sonrasında ocağı kapatıp, 15 dakika demlendirin. Servis için hazır! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal