PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Bire iki oranda su kullanın. Bulgurunuzun pilavlık bulgur olmasına dikkat edin, ince bulgur aynı kıvamda olmayacaktır.
PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Soğanınızı küp küp doğrayın. Domateslerinizin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberinizin tohumlu kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsağınızı ezin ve bir köşeye alın. Patlıcanı alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu suyun içine koyun. Siyah suyunu bırakmasını sağlayın. Pilav yapacağınız tencereyi ocağa alın. Zeytinyağını, salçayı ve soğanları ekleyin. Soğanlar hafif kavruluncaya kadar karıştırarak pişirin.
Soğanlar hafif kavrulunca içerisine biberleri ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika daha kavurun. Ardından içerisine domatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak domateslerin biraz erimesini sağlayın. Bu sırada patlıcanlarınızı tuzlu sudan çıkarın. Tuzlu tadını atması için tekrar sudan geçirin. Ardından domateslerin üzerine alıp güzelce karıştırın. Bulgurunuzu sudan geçirin. Fazla suyu süzülen bulguru tencereye alın. Üzerine suyu ve tüm baharatları ve tuzu ekleyin.
Pilav suyunu çekince altını kapatın ve kapağını hiç açmadan demlemeye bırakın. Pilav demlendikten sonra hafifçe karıştırın ve servis edin.
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Pilavı servis ederken üzerine zeytinyağı ve naneyi kızdırarak gezdirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.