Kireçte patlıcan reçeli nasıl yapılır, cevizli patlıcan reçeli nasıl yapılır, patlıcan reçeli nasıl yapılır, pekmezli patlıcan reçeli tarifi konuları ile ilgili merak edilenler haberimizde...
İsminden de anlaşıldığı üzere farklı bir tat deneyemi olacak olan ve alışılmış tatların dışına çıkmayı sevenlerin favorileri arasına adını altın haerflerle yazdıracak patlıcan reçeli tarifini sizin için hazırladık.
MALZEMELER
- 1 kg. bebek patlıcan veya küçük boy körpe patlıcan
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım boru tarçın
- 2 adet karanfil
- 300 gr. sönmemiş kireç
- 3 lt. su
HAZIRLANIŞI
- Sönmemiş kireci geceden büyük bir kavanozun içine koyun, üzerine su ekleyin ve kavanozon ağzını yarım açık bırakın.
- Kireç suyunun içerisinde patlıcanları 15-16 saat bekletin. Bekletme süresi dolduktan sonra patlıcanları kireç suyundan çıkarın ve 3-4 kez yıkayın, ardından tekrar suya koyun ve bu 1 saat bekletin.
- Bekleme esnasında tencerede su ve şekeri kaynatın. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra ılımaya bırakın.
- Patlıcanları yıkayın ve şerbetin içerisine koyun ve tekrar ocakta kaynamaya bırakın.
- Patlıcanların yüzeye çıkmaması için üzerine ağırlık koyun ve bu şekilde 2- 3 saat pişirin.
- Patlıcanlar piştikten sonra ocağı yüksek ateşte açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın.
- Tarçın ve karanfil ekleyerek hafifçe karıştırın ve 10 dakika sonra içinden çıkarın.
- Kıvamını almaya başladığında limon suyun tuzunu atın ve 3-5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
- Sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin.