Enfes bir lezzet olan patlıcan pane ramazan sofralarınız için de farklı bir lezzet olacak.
PATLICAN PANE TARİFİ
MALZEMELER
6 adet patlıcan,1 su bardağı un,1/2 su bardağı galeta unu,3 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,3 su bardağı kızartma yağı.
PÜF NOKTASI
Eğer vaktiniz varsa una ve yumurtaya buladığınız patlıcanları buzdolabında 1 saat bekleterek çıtırlığını arttırabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Patlıcanların kabuklarını şerit soyuN ve patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir kasenin içine unu, galeta ununu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın. Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekleyin. Yumurtaları bir kaseye koyun ve iyice çırpın. Kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın ve fazla yağını süzerek servis tabağına alın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.