Patlıcanlı köfte, tadına doyum olmayan hem lezzetli hem de sunumu ile göze hitap eden şık bir tarif.
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyun, 12 adet ince, uzun dilim kesin ve tuzlu suya yatırın. Maydanozları incecik kıyın. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Sarımsakları ezin. Kıyma, soğan suyu, sarımsak, maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatları 15 dakika kadar yoğurun ve dinlenmesi için 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Fırını 190 derecede ısıtın. Patlıcanların suyunu iyice süzün ve kızdırdığınız yağda kızartın. Kızaran patlıcan dilimlerinin fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın. Buzdolabında dinlenen köfte harcını çıkarın. 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlak köfte yapın. Kızarmış 2 patlıcan dilimini artı şeklinde yerleştirin ve ortasına bir tane yuvarlak köfte koyun. Dilimleri köftenin üzerine doğru katlayın. Eğer patlıcanların uçları kısa gelirse bir kürdanla tutturun. 12 adet köfteyle aynı işlemi gerçekleştirin. Sonra patlıcanlı köfteleri bir fırın kabına dizin. Tereyağ ve sıvı yağı küçük bir sahanda kızdırın. Salçayı ekleyin ve kavurun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ekleyin. Sos 3-4 dakika tıkırdadıktan sonra fırın kabındaki köftelerin üzerine dökün. Fırın kabını önceden ısınmış fırına koyun ve 30-40 dakika kadar pişirin. Patlıcan köfteniz hazır. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.