'Patlayan şeker' Üreticisi Firma 70 Ülkede Çocukların Ağzını Tatlandırıyor

Kocaeli'de 5 bin metrekarelik kapalı alandaki sahip fabrikada üretim yapan firma, faaliyetinin yüzde 95'ini ihraç ediyor.

21.02.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-15:32) 'Patlayan şeker' Üreticisi Firma 70 Ülkede Çocukların Ağzını Tatlandırıyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde patlayan şeker üretecisi firma, patentli ürünlerini 5 kıtada 70 ülkeye satıyor

Kolejden arkadaş ziraat mühendisi Ferhan Tezcan ve gıda mühendisi Semih Erden aracılığıyla 1995'te İstanbul'da oluşturulan ve 5 sene önce fabrikası Gebze'ye taşınan Hleks Gıda, üretiminin yüzde 95'ini ihraç ediyor. Şirket, Gebze Plastikçiler OSB'deki 5 bin metrekarelik kapalı alandaki fabrikasında üretilen ürünlerle Avrupa'dan Amerika'ya, Orta Doğu'dan Uzak Doğu'ya 70 ülkede çocuklar severek tüketiyor.

"Önceliğimizi ihracat oluşturuyor"

Şirketin Genel Müdürü Uğur Kaya, açıklamasında, şirketin ortaklarından Semih Erden tarafından geliştirilen patlayan şekerle alakalı dünyadaki 4-5 patentten birisinin de kendilerinin olduğunu belirtti. Patlayan şekeri 3 yaş üstü çocuklar, gençler ve yetişkinlerin severek tükettiğini ifade eden Kaya, bu şekeri çikolata, dondurma veya gofretin içinde tatmanın insanların eğlenceli bulduğunu ifade etti.

Kaya, şirketin üretime ilk başta patlayan şekerle başladığını belirterek bugün patlayan şekerli çikolata, lolipop, sakız ve gevrekli atıştırmalıkların da ürün yelpazesinde bulunduğunu dile getirdi. Firma olarak 160 kişiye iş imkanı sundujlarını ve çalışanlarının yüzde 60'ının kadınlardan oluduğunu belirten Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Önceliğimizi ihracat oluşturuyor. Üretimimizin yüzde 95'ini ihraç ediyoruz. Dünyada birçok global şirket patlayan şekerlerimizi alıp ürünlerinin içine katıyor. Şu anda 5 kıtada 70 ülkeye aktif olarak ihracat yapıyoruz. Bunlar Avrupa ülkeleri ağırlıklı. Bunun dışında ABD, Rusya, Çin ve Hindistan da pazarlarımız arasında alıyor. İhracat yaptığımız ülke sayısı her geçen gün artıyor. İhracat pazarlarımızı çeşitlendirmek bizim için çok önemli."

Kaya, dünyada oldukça niş bir alanda üretim yaptıklarına, Ar-Ge departmanının sürekli inovasyon faaliyeti uyguladığını belirterek "Patlayan şeker nazlı bir ürün, nemi sevmez. Bir ürünün içine katıldığı zaman ıslaklık ve nem oranına göre reaksiyona girer. Zaten ağızda patlamasını sağlayan da ıslaklık. Dolayısıyla bunu çikolata, dondurma gibi ürünlere kattığımız için uygun koşullarda üretmemiz gerekiyor. Ar-Ge çalışmalarıyla daha çok ürünün içerisine yerleştirip daha çok tüketilmesini sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Devletimizin teşviklerinden yararlanıyoruz"

Kaya, üretim sürecinde kullanılan ham madde ve diğer tüm girdilerle beraber ambalaj malzemelerinin de yüzde 97 oranında iç pazardan temin edildiğini belirtti. Yakaladıkları ihracat başarısında hükümetin ihracatçılara sağladığı desteklerin ciddi etkisi olduğunun altını çizen Kaya, "İhracatta geri iadeler oluyor. Bunun dışında ihraç kayıtlı satışlar yapılıyor, KDV istisnaları var. Uluslararası fuarlara yoğun olarak katılan bir şirketiz. ABD'den Çin'e kadar dünyanın her yerinde fuarlara katılıyoruz. Bu fuarlara katılırken de devletimizin teşviklerinden yararlanıyoruz." dedi.

Yeni seneye 3-4 yeni ürün hedefleyerek başladıklarını ve ilk başta patlayan şekerli şemsiye çikolatayı satışa çıkardıklarını belirten Kaya, e-Ticaret sitelerine de kullanım sağladıklarını, bundan sonra müşterilerine internetten de satış hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Kaya, bir takım dış pazarlarda "korumacı duvarlar" la karşılaştıklarına vurgu yaparak yurt dışı kaynaklı benzer ürünlerin Türkiye'ye götürülmesinde yerli ve milli üretimi destek veren koruma faktörlerinin devreye girmesinin kendilerini sevindireceğini dile getirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal