Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır? Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi

Kahvaltıda alternatif bir tarif arayışındaysanız patatesli kaşık dökmesini deneyebilirsiniz. Peki, patatesli kaşık dökmesi nasıl yapılır? Patatesli kaşık dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

02.11.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-10:20) Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır? Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi

Kahvaltı sofralarınız için vazgeçilmez bir lezzet haline gelecek olan patatesli kaşık akıtma tarifini sizin için derledik. İşte patatesli akıtma tarifi için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

NASIL YAPILIR?

Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra soyun ve küp küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine az zeytinyağı ilave edin ve hafif kızartın. Ardında yavaşça bir miktar su ekleyin ve yumuşamasını sağlayın. Patatesler hariç geri kalan tüm malzemeleri bir kasenin içerisine alarak karıştırın. Patatesi bu karışımın içerisine ekleyin. Akışkan bir kıvama sahip olmanız gerekir. Tavayı ısıttıktan sonra çok az yağ ekleyip pancake yapar gibi kaşık yardımıyla tavaya harçtan azar azar akıtılır. Önlü arkalı olacak şekilde pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal