Patatesler kararmadan uzun vakit derin dondurucuda durabilir. Peki, başka nasıl saklanır? İşte, sorunun cevabı...
PATATESLERİ KARARTMADAN MUHAFAZA ETME YÖNTEMİ
Öncelikle patatesleri temizleyip kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesleri yeniden yıkayın. Doğrama aşamasına geçmeden bir kaba soğuk su doldurun. Hazırladığınız soğuk suyun üstüne 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin . Patatesleri dilimleyip sirkeli suyun içine atın. Sirkeli suyun içine koyduğunuz patatesleri süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. Dilediğinize göre patatesleri sıvıyağ ve tuz ile karıştırabilirsiniz. Patatesler hazır olduğunda buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.