Patatesleri haşlayarak yemek istediğinizde, öncelikle patateslerin iyice yıkanmış olmasına önem verin. Haşlama suyuna toz ve toprak karışmasını bu şekilde engelleyebilrisiniz.
PATATES NASIL HAŞLANIR?
- Eğer zamanınız yoksa patatesleri kabukları ile birlikte ikiye bölüp haşlama tenceresine koyabilirsiniz.
- Salatalar için garnitür olarak haşlamak istediğinizde ise; istedğiniz boyutta kesip tencere içine aktarabilirsiniz.
PATATES KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?
- Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterlidir.
- Küp şeklinde doğranan ve daha ufak olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika ideal.
- Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirebilrsiniz.
- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayacaksanız, pişirme süresi biraz daha uzun olur. Bu durumda kontrol ederek 40 dakikada haşlayabilirsiniz.
- Düdüklü tencerede patates haşlayacaksınız; patatesleri 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.