Balkan göçmenlerinin ve Çerkezlerin yemeklerinin arasında yer alan çok fazla tercih edilen paçanga böreğinin Türk Mutfağı'nda da ayrı bir yer vardır. Hem kahvaltı sofralarına he de çayın yanına ikramlık olarak yakışan paçanga böreği lezzetli tadıyla ve çıtır çıtır kıvamıyla sıkça sofralarda kullanılmaktadır.
Aşağıda tarifini vereceğimiz pastırmalı paçanga böreğini, dilerseniz yapar yapmaz tüketebilir veya buzluğunuza atarak istediğiniz zaman çıkartıp kızartarak tüketebilirsiniz. İşte, sadece bir kaç malzemeyle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır pastırmalı paçanga böreği tarifi..
Pastırmalı paçanga böreği malzemeleri:
2 adet yufka,
100 g çemensiz pastırma,
200 g kaşar peyniri,
2 adet yeşil biber,
3 adet domates,
Kızartmak için sıvı yağ.
Pastırmalı paçanga böreği yapılışı:
Pastırmayı küçük küçük doğradıktan sonra içine kaşar peynirini rendeleyin. Domates ve biberleri küp küp doğradıktan sonra malzemelerin hepsini derin bir kap içinde iyice karıştırın.
Yufkaları geniş bir yere serin ve 8'er üçgen parçalara ayırın. Her bir parçanın geniş olan kısmına bol miktarda harçtan koyarak kenarlarından katlayın ve rulo şeklinde sarın.
Paçanga böreklerinizi isteseniz yumurta ve ardından galeta ununa da batırabilirsiniz.
İki parmak kadar sıvıyağ koyduğunuz tencerenizi ocağa alın ve böreklerinizi kızgın yağda her tarafı eşit kızaracak şekilde kızartın.
Afiyet olsun..