Pastırmalı Humus Nasıl Yapılır?

Orta Doğu lezzetlerinden biri olan humus, MasterChef Türkiye programı ile gündeme geldi. Üzerine tahin, kimyon ve limon suyu eklenen enfes lezzetiyle gönüllerimize taht kurmuş olan humusu bir de pastırmalı denemeye ne dersiniz? Peki, pastırmalı humus nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

24.07.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-17:53) Pastırmalı Humus Nasıl Yapılır?

Sofralarımızın en lezzetli mezelerinden biri olan humus, Kayseri'nin meşhur lezzetlerinden biri olan pastırma ile bir araya geldiğinde şölene dönüşüyor. Sizin için pastırmalı humus tarifini derledik. İşte detaylar...

NASIL YAPILIR?

  • 500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1/2 adet kırmızı soğan(ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 10 adet kurutulmuş domates(doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz(doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 dilim çemensiz pastırma

NASIL YAPILIR?

Bir gece önceden ıslattığınız nohutlarınızı yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra 1 kepçe kaynadığı su ile birlikte mikserden geçirin ve kabuklarından ayrılması için süzgeç yardımıyla eleyin. Bir kaba koyduğunuz nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Humusu tabağınıza yaydıktan sonra üzerine tereyağı ile birlikte kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin. Kuru domates ve çam fıstığını da ayrı bir tavanın içerisinde 1 kaşık yağ ile birlikte soteleyerek humusun üzerine gezdirin. Son olarak kızarttığınız pastırmaları da üzerine ekleyin ve kıtır ekmek ile servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal