Pasta lekelerinden bıktıysanız; evinizde kullanacağınız mucizevi yöntem ifşa oldu!

Pas lekelerinden kurtulmak isteyenleri mucizevi yöntem bulundu lekelerden anında kurtulmanın harika yöntemi bulundu can sıkıcı pas lekelerinden artık veda etmenin vakti geldi.

02.04.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-11:42) Pasta lekelerinden bıktıysanız; evinizde kullanacağınız mucizevi yöntem ifşa oldu!

Genellikle su ile metal yüzeylerin temas etmesiyle oluşan pas lekelerini çıkarmak bir hayli zordur. Banyo, lavabo, mutfak gibi su ile temas eden yerlerde oluşan pas lekelerinin nasıl çıkartılacağını yönelik pek çok farklı yöntem bulunsa da, ağır kimyasalları içeren yöntemler kullanılmak istenmez. Peki bu tür lekelere karşı evde hazırlanacak bir formül var mıdır? 

 

Pas lekelerinin oluştuğu yüzey oldukça önemlidir. Yüzeye göre leke çıkarma işlemi uygulanabilir. Farklı materyaller ve farklı temizlik yöntemlerini içeren bir süreçle pas lekelerini çıkarmak mümkündür. Bu yüzden bir tane yöntemin yanı sıra birden fazla pas çıkarma yönteminin olduğunu söyleyebiliriz. 

Pas lekesi nasıl çıkar

Pas lekesi beyaz eşyadan nasıl çıkar?

Su ile temas ettirilen beyaz eşyalarda ve ev aletlerinde sıklıkla pas lekesi problemleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Beyaz eşyada olan pas lekesi için ütünüze beyaz sirke koyarak çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra ilk etapta deliklerinden kirli su akacaktır. Böylelikle iç yüzü temizlenmiş olur. Bunun yanı sıra limon tuz da pas çıkarma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılan yöntemlerdendir. Pas lekesi olan yere limon tuz dökülür. Üzerine kaynar su eklendikten sonra bir süre bekletilip durulanır.

Kumaştan pas lekesi nasıl çıkar?

Günlük kıyafetlerimize pas lekesi bulaşması muhtemeldir. Dışarıda bir yere sürtünmeden kaynaklı pasta lekesi anında kıyafetinize bulaşabilir. Bu pas lekesini çıkarmak için lekenin bulunduğu yere beyaz sirke ve limon dökerek bir süre bekletin. Bekledikçe pas lekesinin daha da açıldığını fark edeceksiniz. Lekeyi bu noktada kesinlikle ovalamayın ya da çitilemeyin. Eğer bu işlemlerden herhangi birisini yaparsanız, leke dağılacak. Pas lekesi daha görünür hale gelecektir. Çitilemek yerine bir bez yardımıyla bastırarak fazla suyu alabilirsiniz. Daha sonra güneşte kurutup, makinede yıkamanız lekenin çıkması için yeterli olacaktır.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal