Paşa Böreği Nasıl Yapılır? Paşa Böreği Tarifi

Görüntüsüyle ağız sulandıran tadıyla da damakları şenlendiren paşa böreğini evde denemeye ne dersiniz? Aydın'ın nefis tariflerinden olan bu lezzet şölenini sevdiklerinize de tattırmak için acele edeceksiniz.

19.08.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-14:34) Paşa Böreği Nasıl Yapılır? Paşa Böreği Tarifi

Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti yorgunluğunuzu unutturacak paşa böreğinin malzeme listesini ve yapılışını sizler için derledik.

PAŞA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram un
3 büyük yumurta
Yeterince su
Tuz

İç malzemesi için;

250 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber

1 iri boy kuru soğan
Tuz

Üzeri için;

500 gram süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için;

1 su bardağı sıvı yağ

Haşlamak için;

2-3 su bardağı su
Tuz

HAZIRLANIŞI

Unu genişçe bir karıştırma kasesinin içine koyarak içine tuz atın. 

Unun üstüne yumurtayı kırın ve içine suyu da alarak çatalla çırpın. 

Yaptığınız hamuru tezgahın üstüne alın ve elinizle yoğurmayı sürdürün.

Toparlanan hamuru dört eşit parçaya kestikten sonra merdane yardımı ile yemek tabağı ebatlarında açın. 

Tavanın içine yağları sonra soğanları çok ince doğrayarak yağın içinde kavurun. 

Soğanlar tamamıyla solunca diğer harç malzemelerinin tamamını ilave ederek kavurmayı sürdürün.

Başka bir tavanın içinde sıvı yağı iyice kızartın ve açtığınız hamurları bu yağın içinde kızartmaya başlayın. 

Bu esnada et suyunu ocağın üstüne alın ve ısıtın. 

Kızaran hamurların üstlerine et suyunu boşaltın. 

Aralarına kıymalı harcı ekleyerek hamurları üst üste sıralayın. 

İsterseniz yağ ve kırmızı biberi kızdırarak üstüne dökebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal