Parmak Isırtan Lezzet: Van Stapele Kurabiyesi!

Hollanda’nın meşhur kurabiye van stapele akışkan beyaz çikolata dolgusu, ağızda dağılan yapısıyla parmak yedirten bir lezzet. Peki, van stapele kurabiyesi nasıl yapılır? Van stapele tarifi...

22.01.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-13:09)

İçi akışkan beyaz çikolata dolgulu, dışı kakao kaplı van stapele tek bir ısırıkla insanı hemen mutlu edebilen harika bir lezzet. İşte, van stapele tarifi...

MALZEMELER

  • 100 gram esmer şeker
  • 100 gram toz şeker
  • 120 gram (yumuşacık, oda sıcaklığında) tereyağı
  • 175 gram un
  • 20 gram kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 150 gram bitter veya sütlü damla çikolata
  • 150 gram beyaz kuver çikolata

NASIL YAPILIR?

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığında tereyağını 3-4 dakika iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtayı da içine ekleyip 1 dakika kadar daha yumurtayı yedirecek şekilde çırpın. Un, kakao, karbonat ve tuzu da bir kapta karıştırıp, tereyağlı karışımınızın içine eleyin. Tahta kaşık yardımıyla hamuru birleştirin. En son damla çikolatayı da ekleyin ve hamuru 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra beyaz kuver çikolatanızı her biri 8-9 gram olacak şekilde bölün. Dolaptan çıkardığınız hamurdan avucunuz büyüklüğünde bir top yapın önce 4 sonra da 8 parçaya bölün. Her bir parçadan da 2 kurabiye çıkacaktır ve toplamda 16 adet kurabiye elde etmiş olacaksınız. Her bir kurabiye hamurunu avucunuzun içinde açın içine bölerek hazırladığınız beyaz çikolatayı yerleştirin ve yuvarlayarak kapatın. Yuvarladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisini öylece buzdolabına yerleştirip 10 dakika bekletin. Daha sonra ısınmış olan fırınınıza tepsiyi yerleştirin ve 9 dakikada pişirip çıkartın. Afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal