Para göndermek isterken büyük şok yaşadı: ATM, tek tuşla 20 bin lira verdi

Denizli’de oğluna para göndermek için ATM’nin yolunu tutan emekli askeri personel Eyüp Akdoğan, tek tuşa bastığı anda 20 bin 400 liranın iade edildiğini görünce ne yapacağını bilemedi. ATM’nin ait olduğu bankaya başvuran Aydoğan, şube müdürünün parayı eksik dahi aldığını söylemesi karşısında ikinci kez şaşkına döndü.

29.07.2024-17:03 - (Son Güncelleme: 29.07.2024-17:03) Para göndermek isterken büyük şok yaşadı: ATM, tek tuşla 20 bin lira verdi

Denizli’de son zamanların en ilginç olaylarından birisi yaşandı. Emekli askeri personel Eyüp Akdoğan (54), geçtiğimiz Cumartesi günü oğluna para göndermek amacıyla Denizli'deki Saltan Şubesi'ne ait bir kamu bankasının ATM'sine gitti. Kartsız işlemler menüsünden para yatırmak isteyen Akdoğan, önceki müşteriden kalan "Başka işlem yapmak istiyor musunuz" uyarısına 'hayır' butonuna bastı. Bu işlemin ardından açılan para haznesinde binlerce TL gören Akdoğan, ne yapacağını şaşırdı. 

Sahibi gelir diye bekledi

Bir süre tereddüt eden Akdoğan, parayı sahibi geri döner düşüncesiyle alıp ATM önünde bekledi. Ancak kimse gelmeyince, parayı yanında bulunan poşete koyarak evine götürdü ve muhafaza etti.

Hafta başında bankaların mesaiye başlamasıyla birlikte ATM'nin bağlı olduğu şubeye giden Akdoğan, durumu banka yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda 20 bin 400 TL'lik paranın, kurumsal bir müşteri tarafından yatırıldığı ancak ATM haznesinde kaldığı anlaşıldı.

Para göndermek isterken büyük şok yaşadı: ATM, tek tuşla 20 bin lira verdi

Parayı sahibine teslim etmek istedim

Örnek bir davranış sergileyen Eyüp Akdoğan, parayı sahibine bizzat teslim etmek istedi. Ancak banka şube müdürü, bu talebi reddetti ve Akdoğan'a parayı teslim etmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Bankanın hatasına rağmen vatandaşlık görevini yerine getirmeye çalışan Akdoğan, şube müdürünün tavrından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. 

Banka müdürü parayı bankaya yatırmamı istedi

Akdoğan, “Sabah bankaya gelerek parayı sahibine teslim etmek istediğimi söyledim. Ancak banka yetkilileri ve müdür, bunun mümkün olmadığını, parayı tutanak karşılığında kendilerine teslim etmem gerektiğini belirttiler. Ben de ısrarla parayı sahibine vermek istediğimi söyledim. Buna rağmen müdür parayı kendilerine teslim etmem konusunda ısrar etti. Sonunda tutanak tuttuk. Eğer parayı teslim etmezsem savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Bu beni çok üzdü. Banka müdüründen aldığım imzalı bir kağıt dışında elimde bir şey yok” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal