Bizde soğan yahnisi olarak bildiğimiz papaz yahnisi tarifini kolay bir şekilde yapmak hazırlamak için tarifimize göz atabilirsiniz.
PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ
Malzemeler; 500 gram dana eti, 40 adet arpacık soğan, 2 baş sarımsak, 100 gram tereyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 5 su bardağı kaynar su.
Yapılış aşaması; İlk önce arpacık soğanlarını ve sarımsakları soyun.
Düdüklü tencereye tereyağını koyun ve yağ eriyince eti ekleyin. Et suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavurun. Etler suyunu tamamıyla çektikten sonra, içine soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları atın. Soğanların renkleri pembeleşinceye kadar kavurun.
Kaynayan suyu da döktükten sonra, sirkeyi, baharatları ve toz şekeri ekleyin.
Düdüklünün kapağını kapatıpe kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.