Pandispanya Tarifi

Bir pastanın olmazsa olmazı muhakkak keki yani pandispanyasıdır. Peki lezzetli bir pandispanya nasıl yapılır? Şimdi ise yumuşacık bir pandispanya tarifi verelim...

16.07.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:40) Pandispanya Tarifi

Lezzetli bir pastanın en önemli adımı kuşkusuz ki pandispanyasıdır. Pandispanya da ise en önemli şeylerden biri kekinin yumuşacık puf puf ve kabarmış olmasıdır. Bir pandispanya yaparken bütün bunlara ulaştığınız da şahane bir kek elde etmiş olacaksınız. İşte tam da böyle bir tarifle karşınızdayız. Bu tarife kesinlikle bayılacaksınız aynı zamanda çok pratik. Ben pandispanya keki yapamam demeyin pandispanya tarifimizi mutlaka deneyin.

Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet oda sıcaklığında yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• Yarım çay bardağı ılık su

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket şekerli vanilin

• 1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un

• 1 fiske tuz

Pandispanya Keki Yapılışı;

Öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını ayırmakla başlıyoruz işe. Sonrasında derin bir karıştırma kabı alarak sarılarını şeker ile güzelce rengi açılana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Bu işlemi elektrikli mikseriniz yoksa el çırpıcısı yardımı ile de yapabilirsiniz ancak biraz zahmetli ve yorucu olacaktır. Ardından biraz ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında ise kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikseri bırakıp spatula yardımı ile bunları harca güzelce yediriyoruz. Mikser ile devam etmememizin sebebi mikser ile havalandırıp kabarttığımız yumurtanın tekrar sönmemesini sağlamak o sebeple bu adımda kesinlikle spatula kullanın yoksa istenen kabarıklığa ulaşamayacaksınızdır. Ve istenilen homojen karışımı elde edene kadar spatula yardımı ile güzelce karıştırmaya devam edin. Pandispanya tarifine devam ediyoruz.

Ardından aldığınız başka bir kapta ise yumurta akı ile şekeri güzelce kar topu olana ve köpük gibi bir görüntü alana kadar mikser yardımı ile karıştırın. Bu işlemden sonra hazırladığınız harca yumurta aklarını da koyarak spatüla yardımı ile yumurtayı söndürmeden kibarca harca yedirin. Sonrasında ise yaklaşık 22 cm lik bir fırın tepsisi alın ve altını güzelce yağlayın ya da yapışmaması için pişirme kağıdı serin ve harcı fırın tepsisine döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce renk alıp kabarana kadar pişirin yaklaşık 35 dakika kadar ancak pişme süreleri fırından fırına farklılık göstereceği için arada kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol etmekte yarar var. Pişirme esnasında ise fırının içine ısıya dayanıklı bir kaseye su koyarak fırında su ile beraber pişirirseniz kekiniz daha yumuşak ve kabarık olacaktır. Pandispanya kekiniz piştikten sonra ise fırından alıp soğuması için beklettikten sonra kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi çeşit çeşit pastalar yapabilirsiniz. İşte pandispanya kekiniz hazır. Pandispanya tarifini deneyip yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Pandispanya keki Püf Noktaları

• Yumurtaların oda sıcaklığında olması kesinlikle çok önemli. Eğer dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanırsanız kıvamında istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. Eğer mümkünse bir gün önceden çıkarıp tarifi yapacağınız zaman kullanmalısınız.

• Bir diğer en önemli unsurlardan biri ise yumurtaların sarısı ile beyazının kesinlikle ayrı ayrı çırpılması gerektiğidir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal