Güne lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı bir tatla başlamak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz... İşte pancarlı kıtır krep tarifi
MALZEMELER
KREP İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- Tuz
KREP PANESİ İÇİN:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı
PANCARLI HARÇ İÇİN:
- 1 kg pancar
- 1 diş sarımsak
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 200 gram ufalanmış beyaz peynir
NASIL YAPILIR?
Krep için yumurta, süt, zeytinyağı, un ve tuzu iyice çırpıp akışkan bir hamur elde edin. Krep tavasını ısıtıp, krep hamurundan 1 çorba kepçesi alın ve tavanın ortasına dökün. Hızlıca sallayarak yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Krep hamuru bitene dek işleme devam edin. Pişen krepleri panelemek için tek tek önce çırpılmış yumurtaya daha sonra ekmek kırıntısına bulayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsilerine yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Pancarlı harç için pancarların kabuklarını güzelce temizleyip, rendeleyin. Daha sonra rendelenmiş pancarı dövülmüş sarımsakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağında karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp peynirle harmanlayın. Pişen krep katlarının aralarına pancarlı harcı yayıp, üst üste yerleştirin ve servis yapın. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.