Yozgat yöresine ait olan Pezzik Cacığı diğerlerine nazaran daha az bilinen bir meze tarifi... Pancar ve bulgurun başrollerde olduğu bu yöresel lezzeti favorilerinize ekleyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun…
PEZZİK CACIĞI TARİFİ
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
- 1 adet pancar (haşlanmış suyu ile birlikte)
- 4-5 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
- 1 avuç doğranmış maydanoz
PEZZİK CACIĞI NASIL YAPILIR?
- Pancarları haşlayın ve suyu ile birlikte bekletin.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağıyla soğanı yumuşayana kadar kavurun.
- Kavurduğunuz soğana bulguru da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Yaklaşık 2 dakika sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Közlenmiş ve doğranmış kırmızı köz biberleri de ekledikten sonra haşlandıktan sonra küçük doğranmış pancarları ve haşladığınız suyundan üzerini kapatacak kadar ekleyin.
- Bulgurlar pancarın suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servis etmeden önce üzerine çırpılmış yoğurt ve doğranmış maydanoz ekleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.