Özgür Özel’in Diyarbakır Konuşması: Kadın Cinayetleri ve Kürt Sorunu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da kadın cinayetleri ve Kürt sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu.

23.10.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-13:54) Özgür Özel’in Diyarbakır Konuşması: Kadın Cinayetleri ve Kürt Sorunu

Özgür Özel, Diyarbakır’da Kadın ve Kürt Sorunlarını Gündeme Getirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da gerçekleştirdiği konuşmada, Kürtlerin yaşadığı sorunların sadece bireysel konuşmalarla çözülemeyeceğini vurgulayarak, "Demokratik siyasetin önünün açılmasıyla ve 86 milyonun temsilcilerinin parlamentoda yer almasıyla sorunlar çözülebilir," dedi.

Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti

Özel, Kayapınar’da katledilen Evin Demirtaş isimli kadının cinayetinin ardından yaşanan üzüntüyü dile getirerek, Türkiye’deki kadın cinayetlerinin sistematik bir sorun haline geldiğinin altını çizdi. "2024 yılına kadar 321 kadın cinayeti kayıtlara geçti," diyerek yaşanan durumu eleştirdi.

Narin Güran Davasına Vurgu Yaptı

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili iddianameyi eleştiren Özel, cinayetin detayları hakkında yetersiz bilgi verildiğini belirtti. "Davayı yakından takip ederek toplumsal bilinci artıracağız," ifadesinde bulundu.

MHP Liderinin Açıklamalarına Yanıt Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını da değerlendiren Özel, Kürt sorununun yok sayılmaması gerektiğini vurguladı.

Barış ve Demokratik Siyaset Vurgusu

Özgür Özel, tüm vatandaşların eşit şekilde temsil edilmesi gerektiğini, bunun siyasi istikrar için kritik olduğunu vurguladı. "Kürtlerin sorunlarının çözümünde, onların sesi önemlidir. Biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da bir otelde...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da bir otelde kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kadın muhtarlar ile basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal