Özgür Özel'den 'başıboş köpek' çıkışı: Gerekirse siper oluruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki başıboş köpek düzenlemesi görüşmeleri sırasında sert açıklamalarda bulundu. Özel, "Hepimiz hayvanseveriz, o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız." dedi ve düzenlemeye karşı olduklarını vurguladı.

18.07.2024-14:34 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-14:34) Özgür Özel'den 'başıboş köpek' çıkışı: Gerekirse siper oluruz

Başıboş köpeklerin sokaklarda artan saldırıları, büyük kentlerde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Vatandaşlar, işe ve okula gitmekte zorluk yaşıyor, saldırılardan dolayı ağır yaralanmalar ve ölümler meydana gelebiliyor. Sorunun çözümü için beklenen kanun teklifi TBMM'de tartışılıyor.

Komisyon Toplantısında Başıboş Köpek Tartışması: Muhalif Milletvekilleri Acılı Annenin Üzerine Yürüdü

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda başıboş köpeklerle ilgili yapılan görüşmelerde gergin anlar yaşandı. Muhalif milletvekilleri, köpek saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının üzerine yürüdü. Bu durum, komisyonda büyük bir tartışma yarattı.

Başıboş köpek düzenlemesi hakkında konuşan Özel, şunları kaydetti: 

"Bu kadar barışçıl, bu kadar bilimsel, bu kadar çözüm öneren bir eylemliliği, bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz, anayasaya aykırı emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bahaneleri, 'Dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, sizin için açarsak onlar da kalır.' Kalsın zaten. Meclise hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler Ankara'ya gelsinler. Milli egemenlik demek, milletin dediğinin olması demektir. CHP olarak kim hakkını arıyorsa, ki hayvanseverlerin oradaki mücadelesi onların tek başına yürüttüğü bir mücadele değildir, hepimiz hayvanseveriz hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal