Özgür Özel Gazipaşa'da Filistin'e Destek Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazipaşa'da meyve festivali sırasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

18.10.2024-22:16 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-22:16) Özgür Özel Gazipaşa'da Filistin'e Destek Verdi

Özgür Özel'den Gazipaşa'da Dikkat Çeken Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazipaşa'da gerçekleştirilen 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Saldırılarına Sert Tepki

Özel, Filistin'e yönelik İsrail saldırıları hakkında, "'Meşru müdafaa hakkımı kullanıyorum' diyen İsrail devleti, bunu bir fırsata çevirmiş, soykırıma girişmiştir. 42 bin Filistinlinin canını aldı, çoğu kadın ve çocuk." dedi.

Tarım Üreticilerinin Sorunları Ele Alındı

Festival alanında konuşan Özel, bölgedeki yaş sebze ve meyve ile tropikal meyve üreticilerinin sorunlarının özel olarak ele alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Cari Açık Sorunu

Özel, ülkenin en büyük sorunlarından birinin cari açık olduğunu belirterek, "Cari açık turizm ve ihracatla kapatılabilir. Bu yüzden Gazipaşa'nın kıymeti bilinmelidir." diye ifade etti.

GSM Şirketleri Üzerine Değerlendirme

Cep telefonu faturalarındaki artışla ilgili de düşüncelerini paylaşan Özel, GSM şirketlerinin serbest piyasa olduğunu hatırlatarak bu duruma dair sorumluluktan kaçışın mümkün olmadığını dile getirdi.

Filistin Meselesine Dikkat Çekti

Akdeniz'i gördüğünü ve Filistin'in bu bölgenin öbür ucunda yer aldığını hatırlatan Özel, "Filistin'de tarihi bir zulüm yaşanıyor. Biz, Türkiye'deki siyasi partilerle birlikte Filistin'le dayanışmamızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Destek Çağrısı

Özel, Filistin'i tanımaları ve İsrail'i kınamaları için dünya genelindeki sosyal demokrat liderlere mektup yazdığını belirtti. Bu şekilde, İspanyol Başbakanı ve İskandinav ülkeleri gibi ülkelerin Filistin'i tanımasına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Gelecek Umutları ve İlişkiler

Özel, CHP olarak değişim ve hareketlilik içerisinde olduklarını aktararak, her kesim için mücadele etme görevlerini de hatırlattı. Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun Çankaya Köşkü'nde yapılmasını talep etti.

Festivalin ardından Özel ve yanındakiler, festival alanındaki stantları gezerek meyveleri tattılar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal