Özel Olimpiyatlar Marmara Bölge Oyunları Çanakkale'de Heyecan Verdi

Marmara Bölge Oyunları, Çanakkale'de 200 sporcu ile gerçekleştirildi. Ödüller protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

24.10.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-15:46) Özel Olimpiyatlar Marmara Bölge Oyunları Çanakkale'de Heyecan Verdi

Özel Olimpiyatlar Marmara Bölge Oyunları Çanakkale'de Düzenlendi

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından organize edilen Marmara Bölge Oyunları, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleşti.

Yaklaşık 200 Sporcu Katıldı

Kırklareli, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Kocaeli'den gelen yaklaşık 200 sporcu, sağlık taramalarının ardından futbol, basketbol, atletizm ve bocce branşlarında yarıştı. Oyunlarda 45 antrenör ve 50 gönüllü de görev aldı.

Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Toyota Türkiye’nin ana sponsorluğundaki etkinlikte, başarılı bulunan sporculara ödülleri Yenice Kaymakamı Mehmet Can İrdelp ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

TÖSSED Ülke Direktörü Murat Ağca’nın Açıklamaları

TÖSSED Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Murat Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özel Olimpiyatlar Türkiye, özellikle spor yoluyla zihinsel engellilerin topluma kazandırılması için faaliyetler gerçekleştiren bir sivil toplum örgütü" ifadesini kullandı. Ayrıca, dünya genelinde 200'e yakın ülkede 'Special Olympics' adıyla faaliyet gösteren bu uluslararası organizasyonun Türkiye ayağını oluşturan ekipleri, 100 binden fazla bireye ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Etkileşim ve Destek Amacı

Ağca, farklı coğrafyalarda organizasyonlar yaparak zihinsel engelli bireyleri ve ailelerini bu ailenin bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Sağlık taramalarının yapıldığı etkinlikte, sorun yaşayan sporcuların sağlık birimlerine yönlendirilerek tedavi süreçlerine yardımcı olunduğunu vurguladı.

Etkinlik Narası

Açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliğe Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, İlçe Jandarma Komutanı Veysel Erbay, Yenice Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, Yenice İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Elif Sızan, TÖSSED Özel Olimpiyatlar Türkiye Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç ve İletişim Direktörü Ebru Çıdal’ın yanı sıra sporcular, antrenörler ve gönüllüler katıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından Toyota Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Marmara...

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından Toyota Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Marmara Bölge Oyunları, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirildi. Kırklareli, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Kocaeli'den gelen yaklaşık 200 sporcu, sağlık taramalarının ardından futbol, basketbol, atletizm ve bocce branşlarındaki spor müsabakalarına katıldı. Oyunlarda 45 antrenör ve 50 gönüllü görev aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal