Özel'den, İmamoğlu Yorumu: ''Siyasi Yasak Çıkarsa Hemen ABD'den Döneriz''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Ahmak' davasında siyasi yasak çıkma ihtimali olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, ''Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını sanmıyorum. Karar çıkarsa hemen Türkiye'ye döneriz'' dedi.

24.09.2024-14:49 - (Son Güncelleme: 24.09.2024-14:49) Özel'den, İmamoğlu Yorumu: ''Siyasi Yasak Çıkarsa Hemen ABD'den Döneriz''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyareti öncesi İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

''Her İhtimali Göz Önüne Alıyoruz''

İstinaf Mahkemesi tarafından çıkacak karar beklenirken CHP Lideri Özgür Özel, İmamoğlu'na siyasi yasak çıkması durumunda ne yapacakları sorusuna, "İstanbul il başkanımız ve genel başkanvekilimiz o toplantıyı yönetecekler. 6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik. İBB Başkanımız toplantının bir kısmına katılacak. Ben kendisiyle dün akşam baş başa bir görüşme yaptım, kendimiz de bunu değerlendirdik. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz.'' yanıtını verdi. 


''Karar Biz ABD'deyken Açıklanırsa, Hemen Geri Döneriz''

Özel, ''Böyle bir gündemin yerleşmesine izin verilmemesi gerekir. Böyle bir saçmalık, şuursuzluk yok. Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını düşünmüyorum. Demokrasi tokadından ders almadınız mı? Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız millet çok daha şiddetlisini atar. Tut ki biz ABD'deyken oldu, hemen geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı inanmıyorum. A'dan Z'ye bütün ihtimalleri gözeten bir tutum içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2019 seçimlerini iptal edip yenilenmesi yönünde karar alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ''Ahmak'' dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal