Özbekistan'da Kültürel Reformlar Forumu Gerçekleşti

Özbekistan'da Kültür Alanındaki Reformlar Forumu, Taşkent'te önemli isimlerin katılımıyla düzenlendi.

24.10.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:50) Özbekistan'da Kültürel Reformlar Forumu Gerçekleşti

Özbekistan Kültürel Reformlar Forumu Taşkent'te Düzenlendi

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "Kültür Alanındaki Reformlar Forumu" düzenlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Özbekistan Kültür Bakanı Azadbek Nazarbekov, forumda uluslararası katılımcılarla birlikte kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli projeleri tanıttı.

Önemli Katılımcılar

Forumda, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er ve Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova gibi önemli isimler yer aldı.

Kültürel Mirasın Korunması

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nazarbekov, Özbekistan'ın kültürel mirasını koruma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl 24 ülkede "Özbekistan Kültür Günleri" düzenlediklerini ve 10'dan fazla ülkeye ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

TÜRKSOY'dan Destek

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, bu etkinliklerin kültürel mirasın tanıtımında büyük önem taşıdığını vurguladı. Özbek aliminin katkılarıyla bu toprakların dünya kültür tarihine sunduğu zengin mirasın, sadece Orta Asya değil, tüm dünya için önemli bir kaynak olduğunu dile getirdi.

Uyuşma ve İşbirliği

TÜRKPA Genel Sekreteri Er, Özbekistan'ın coğrafi konumunun da öneme işaret ettiğini, ülkenin barındırdığı tarihi yapılar ile kültürel mirasının, tarihi rolünün kanıtı olduğunu belirtti. Ayrıca, bu mirasın korunması ve geliştirilmesi için hükümetin yaptığı çalışmalara dikkat çekti ve şu anda 7 kültürel ve tarihi anıtın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını belirtti.

Gelecek Nesillere Aktarma Görevi

Aktotı Raimkulova ise, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının Türk devletlerinin birincil görevi olduğuna vurgu yaptı. Özbekistan'daki bu koruma çalışmaları, diğer ülkelere de örnek teşkil ettiğini ifade etti.

"Özbekistan'da Kültür Alanındaki Reformlar Forumu", ülkenin başkenti Taşkent'te gerçekleştirildi. Özbekistan Kültür Bakanı Azadbek Nazarbekov'in (sağ 2) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev (sol 2), Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er (solda) ve Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova (sağda) da hazır bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal