Özbekistan ve Afganistan Arasındaki İşbirliği Gelişiyor

Özbekistan ve Afganistan işbirliğini artırmak amacıyla önemli adımlar atıyor. Bakan Saidov, yeni Büyükelçi Tiravi ile görüşme gerçekleştirdi.

09.10.2024-22:21 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-22:21) Özbekistan ve Afganistan Arasındaki İşbirliği Gelişiyor

Özbekistan ve Afganistan İşbirliği Hedefleri Gözler Önünde

Özbekistan, komşu ülke Afganistan ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyorken, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli açıklamalar geldi.

Bakan Saidov'dan Kabul

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov, Afganistan Geçici Hükümeti tarafından ülkesine yeni büyükelçi olarak atanan Abdül Gafar Tiravi'yi kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği hakkında detaylı bir fikir alışverişi yapıldı.

İlişkilerin Geliştirilmesi Vurgusu

Açıklamalara göre, taraflar, Özbekistan ve Afganistan arasındaki ilişkilerin kapsamlı olarak geliştirilmesinin yanı sıra henüz kullanılmayan işbirliği potansiyelinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yardımlar İçin Teşekkür

Abdül Gafar Tiravi, Özbekistan'ın Afganistan’a sürekli olarak sağladığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. Bu yardımın iki ülke ilişkilerine olumlu katkı sağladığı ifade edildi.

Tarih ve Refah Vurgusu

Bakan Saidov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin her alanda gelişmesi için itici güç görevi görmektedir. Bugünkü toplantımızda ikili, bölgesel ve küresel gündemin güncel konularını ele aldık." ifadelerini kullandı.

Hatırlatmak gerekirse, Ağustos ayında, Abdül Gafar Tiravi'nin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atandığı duyurulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal