Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran haber: O tarihte sıfır araçlara özel kampanyalar gelebilir

Otomobil fiyatları konusunda 7 Temmuz tarihi heyecanla bekleniyor. Söz konusu tarihte birçok markanın sıfır araçlara özel kampanyalar başlatması bekleniyor. Vatandaşların merak ettiği bir başka soru ise araç fiyatlarının artıp artmayacağı olacak. İşte detaylar…

13.05.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-17:37) Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran haber: O tarihte sıfır araçlara özel kampanyalar gelebilir

7 Temmuz'da otomobil almak isteyenler için heyecan verici değişiklikler gündemde. Bu tarihten itibaren, araçlarda yeni bir dönem başlayacak ve bazı özellikler artık standart haline gelecek. Trafik kazalarını azaltmayı amaçlayan bu değişiklikle birlikte, sıfır araçlarda bulunan güvenlik teknolojileri artık ekstra bir maliyet olmaktan çıkacak. Normalde ek ücret ödenerek alınan birçok özellik, artık zorunlu olacak. 

Kritik tarih 7 Temmuz

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin ifadesine göre, teknolojik gelişmeler arasında aracın vitesine dokunulduğunda alkol seviyesini ölçebilen bir sistem de yer alıyor. Özpeynirci, "7 Temmuz'dan önce Türkiye'ye gelen araçlar, 7 Temmuz'dan sonra satılamayacak veya belirli bir kota uygulanacak. Hükümet, 2023'te satılan araçların yüzde 10'u kadar stok yapma izni verecek" şeklinde konuştu. 

Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran haber: O tarihte sıfır araçlara özel kampanyalar gelebilir

Mynet’in haberine göre; İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Serkan Çabuş da, "Sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybolduğunda araç bu durumu algılayıp uyaracak. Eğer sürücü alkol almışsa, aracın hareketini engelleyecek bir sistem devreye girecek" dedi. Stoktaki sıfır araçlarla ilgili fiyatlar konusunda ise belirsizlikler hakim. Güvenlik sistemi eklenmemiş araçlarda fiyat düşüşü yaşanabileceği gibi, Özpeynirci'ye göre stok azaltmak için indirimler yapılabileceği belirtiliyor. 

Özpeynirci, "7 Temmuz'dan önce fiyatların düşebileceğini söyleyebilirim. Ancak 7 Temmuz'dan sonra, standart donanımlı araçlarda fiyatların artabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal