Otogaz fiyatlarında Salı günü indirim bekleniyor: 1 lira 8 kuruşluk düşüş gündemde!

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, otogaz fiyatlarına da yansıyor. Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, salı gününden itibaren otogaz grubunda 1 lira 8 kuruşluk bir fiyat indirimi bekleniyor.

03.06.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 03.06.2024-11:53) Otogaz fiyatlarında Salı günü indirim bekleniyor: 1 lira 8 kuruşluk düşüş gündemde!

Benzin ve motorin fiyatlarının yanı sıra otogaz fiyatları da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının seyrini belirliyor.

Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde otogaz grubunda 1 lira 8 kuruşluk bir fiyat indirimi bekleniyor. Ancak, benzin ve motorin gruplarında herhangi bir fiyat değişikliği öngörülmüyor.


Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.27 lira, benzinin litresi ise ortalama 41.38 lira olarak satılıyor. Otogazın litresi ise 21.19 lira seviyesinde bulunuyor.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle hesaplanıyor.

Otogaz fiyatlarında beklenen indirim, sürücülere nefes aldıracak gibi görünüyor. Ancak, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmaların takibi önemli olmaya devam ediyor. Gelecek günlerde petrol fiyatlarında yaşanabilecek değişiklikler, akaryakıt fiyatlarına olan etkiyi belirleyecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal