Otlu Börek Tarifi

Ege bölgesinde çok sık yapılan otlu böreği, siz de evinizde yapabilirsiniz. Çok lezzetli olan ve kolay hazırlanan bu börek, çay saatinizin vazgeçilmezi olacak.

15.01.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-13:35) Otlu Börek Tarifi

Ege bölgesinde çok sık yapılan otlu böreği, siz de evinizde yapabilirsiniz. Çok lezzetli olan ve kolay hazırlanan bu börek, çay saatinizin vazgeçilmezi olacak. İşte otlu böreğin tarifi..

Çay saatlerinizde veya kahvaltılarınızda yapabileceğiniz bu böreğe misafirlerinizde bayılacak.

Otlu börek için gerekli malzemeler;

- 2 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- Alabildiği kadar su

- Tuz

İçi için;

- 1 demet ebegümeci

- 1 demet kuzukulağı

- 4 adet yeşil soğan

- 1 su bardağı yağlı çökelek

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- Tuz, pulbiber, karabiber

Yapılışı;

- Önce böreğin içini hazırlayarak tarife başlayın. Bir tencerede yıkanmış ve ince ince doğranmış yeşillikleri soteleyin. Baharatları da ekleyerek içine lor peyniri, zeytinyağı, ilave ederek bir kere karıştırın ve kenara alın.

- Sonrasında hamur için olan tüm malzemeleri yoğurma kabında yoğurun.

- Ardından hamuru 4 eşit parçaya bölüp, yufka şeklinde açın. Tepsiyi yağlayıp, bir kat yufkayı serin. Üzerini yağlayın. Diğer bir kat yufkayı da sererek iç harcın tamamını yayın. Üzerine yufkayı serip yağlayın ardından son yufkayı serin.

- Üzerine yumurta da sürerek 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal