ÖSYM Başkanı Ersoy’dan YKS uyarısı: ‘Stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli’

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yarın yapılacak YKS oturumları öncesinde okulların çevresinde gürültü yapılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

07.06.2024-11:22 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-11:22) ÖSYM Başkanı Ersoy’dan YKS uyarısı: ‘Stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli’

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, İletişim Platformu'nun düzenlediği "İletişim Buluşmaları" programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ersoy, ÖSYM'nin 50. kuruluş yılını kutladıklarını belirterek, "Bu yıl, yaklaşık 13 milyon aday için 60'a yakın sınav düzenliyoruz. Bu çeşitlilikte ve yüksek güvenlik standartlarında sınav ve yerleştirme yapan başka bir kurum yok." dedi.

YKS’ye katılacak aday sayısı belli oldu

İnternethaber’de yer alan habere göre; YKS başvurularıyla ilgili detaylar veren Ersoy, "8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak." şeklinde bilgi verdi. Engelli adaylar için de özel önlemlerin alındığını dile getiren Ersoy, "TYT'ye toplam 12 bin 848, AYT'ye 8 bin 334, YDT'ye ise 1032 engelli aday katılacak." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan YKS uyarısı: ‘Stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli’

Sınav güvenliğiyle ilgili soruları yanıtlayan Ersoy, soru kitapçıklarının özel koruma önlemleriyle basıldığını ve sınav evraklarının taşınmasında da titizlikle hareket ettiklerini belirtti. Elektronik sınavların sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ersoy, bu sayede maliyetlerin düşürülmesini ve sınav süreçlerinin hızlandırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Milli takım kararı toplum tarafından kabul edilecektir

Ersoy, sınav günü adayların rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için çevre düzenlemeleri ve trafik akışının sağlanmasının önemine değinerek, bu konuda ilgili kurumlarla koordinasyon halinde olduklarını söyledi. 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları için Zagreb'de sınav düzenlenmesine ilişkin de konuşan Ersoy, bu kararın milli bir mesele olduğunu ve toplumun kabul edebileceği bir durum olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal