ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS sonuç tarihi belli oldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu.

08.06.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:23) ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS sonuç tarihi belli oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesine gelerek sınava girecek adaylarla ve velilerle bir araya geldi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersoy, kasım ayında Talim ve Terbiye Kurulu'ndan gelen müfredat ve kazanımlarla birlikte binlerce öğretmenin öğrenciler için çalışma süreçlerini başlattığını ve bu sürecin bugün ve yarın tamamlanacağını belirtti.

Sınav için emek veren personellerimize teşekkür ediyoruz

Ersoy, tüm birimlerle koordinasyon halinde çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Valiliklerimiz, belediyelerimiz, emniyet müdürlerimiz, il milli eğitim müdürlerimizle beraber çocuklarımız için güzel bir sınav ortamı oluşturulsun diye stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir sınav ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize, hocalarımıza, emniyet müdürlerimize, motorize ekiplere, jandarmamıza, nüfus müdürlüğündeki elemanlarımıza, belediye personelimize ve tüm görevlilere, yani yaklaşık 1 milyon kişiye teşekkür ediyoruz."

ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS sonuç tarihi belli oldu

Sonuçlar 17 Temmuz’da duyurulacak

Ersoy, bugün TYT'de 3 milyon 120 bin 878 adayın 245 merkezde, Lefkoşa ve Zagreb'de sınava gireceğini belirterek şunları ekledi:

"Biz onların 1 yıllık, 2 yıllık çalışmalarının karşılığını alması için elimizden geleni yaptık. Bu sınav, onların emeklerinin karşılığı olsun diye çalıştık, çabaladık. Umudumuz, derdimiz, dileğimiz çalıştıklarının karşılığını alacakları bir sınav olacak. Ama ne olursa olsun sınav sonucu onlar bizim en değerlilerimiz, en kıymetlilerimiz. Ailelerine rica ediyorum, sınav sonucunun ne olduğuna bakmadan onların en kıymetlisi olduğumuzu düşünerek inşallah bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirerek güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah pazar akşamı saat 17.45'te matbaadan 40 günlük süreçten çalışanlarımızı çıkartarak bu süreci tamamlayacağız ve 17 Temmuz'da sınav sonuçlarını ilan edeceğiz."

Sınav binasını ziyaret eden Ersoy, adaylara başarılar dileyerek açıklamalarını tamamladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal