Türklerin şanlı tarihi herkes tarafından bilinir. Geniş topraklarda hüküm süren Osmanlı Devletinin balarıları kadar mutfağıyla da oldukça meşhur olduğu bir gerçek. Peki Osmanlı Padişahlarının ramazan ayında en çok hangi yemekleri tercih ettiğini biliyor musunuz? İşte Osmanlı'da ramazan...
Osmanlı mutfağı iftar menüsü; Anadolu'nun bereketli toprakları, tarihi zenginlikleri ve yaşayan birçok halk kültürünün etkileri sayesinde dünyanın en büyük füzyon mutfağı arasında yer alıyor. İstanbul'u ya da Osmanlı'nın hüküm sürdüğü coğrafyayı ziyaret eden insanlar tanıştıkları mutfak ve onun derinliğine hayran kalıyor.
Kırım Savaşı sonrası İstanbul'a gelen Fransız bir şef olan Alexis Benoist Soyer , mutfağımızı çok beğenerek pilav, bamya, lokum, muhallebi, dolma, köfte, şiş kebap, baklava, kadayıf, şerbet, kahve ve daha birçok yiyecek ve içeceğin Avrupa mutfaklarına alınması gerektiğini belirtir.
Bugün de Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan Afrika'ya dünyanın birçok bölgesinde Osmanlı mutfağının izlerini rastlamak mümkün. Osmanlı İmparatorluğu günümüzde fiilen var olmasa da Osmanlı mutfak imparatorluğu dünyanın birçok mutfağında gerek teknikleri, gerek yemekleri, gerekse kültürü ile yaşamaya devam ediyor.
Kirde Kebabı Maramarina Taze Fasulye Mücveri
Defneli Şişe Kebabı Nohut Çorbası Kadınbudu
Yalancı Pilaki Paça Yahni