Oruçken oluşan ağız kokusu nasıl önlenir? Oruçluyken ağız kokusunu gidermek için öneriler

Ramazan ayı içerisinde en çok tedirgin olduğumuz konulardan bir tanesi'de kalabalık ortamlarda ağız kokusu problemi.Bu sorunu nasıl giderebiliriz ? neler yaparsak ağız kokusu problemi yaşamayız? Aşağıdaki haberimizde merak ettiğiniz sorunuzun cevabını göz atarak inceleyebilirsiniz.

01.04.2022-20:39 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-20:41) Oruçken oluşan ağız kokusu nasıl önlenir? Oruçluyken ağız kokusunu gidermek için öneriler

Oruç tuttuğumuz zamanlarda uzun saat yemek yemediğimiz ve sıvı tüketmediğimiz için ağız kokusu problemi ile karşı karşıya kalabiliriz.Çalışma ortamında olup ve oruç tutan kişilerin çok tedirgin olduğu konulardan bir tanesidir bu durum.Kötü ağız koku probleminin bir diğer adıda  Halitozis diye geçmektedir.

ağız bakımı

Peki bu durumu yaşamamak yada en aza indirmek için neler yapmamız gerekiyor ?

Bu durumu tek siz yaşıyormuş gibi düşünseniz de,aslında her 4 kişiden biri bu problemle uğraşmış oluyor ve diş doktoru ziyaretlerinde sıklık gösterebiliyor.Neler yaparak bu durumu hafifletebiliriz diye düşünürseniz, ilk önce diş bakımı ve ağız bakımınızı çok güzel yapmanız. Baharatlı çerez,yemeklerden uzak durmanızı öneririz.Baharatlı yedikten sonra hem sıvı tüketme ihtiyacınız artmış olucak hemde ağız kokunuzda kötü kokuya sebep olucaktır.Çok fazla nikotin tüketmeyiniz.Çay,kahve,sigara vb. içeceklerden mümkün oldukça uzak durmaya çalışınız.Bol bol su ve yeni sıkılmış meyve suları tüketmeye dikkat ediniz.Sahura kalkıp yatağınıza yatmadan önce,mutlaka diş fırçalamanızı yapınız.En önemli bir püf noktasıda Dil'inizi yiyip, içtikten sonra mutlaka temiz tutmanız.Bu temiz bir ağız kokunuzun olmasına çok yardımcı olacaktır.Gün içerisinde eğer çok zorda kalırsanız ağzınızı su ile gargara şeklinde çalkalama yapabilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal