17.05.2018-10:44 (Son Güncelleme:29.03.2023-15:25)


1

Bedeniniz 3. oruç gününden sonra oruç tutmaya alışmaya başlıyor. yağı tüketti ve kan şekerine dönüştürdü. sahur ve iftar zamanları arasında su alımı minimum seviyeye ulaştığı için bedeninide terleme hızlanırken, sıvı kaybı da artmaya başlıyor.



2

İftar ve sahur vakitlerindeki öğünlerde karbonhidrat ve bazı yağların yeterli seviyede alınması, enerji üretimi için şart. biraz dengeli ve yeterli bir diyetle, protein, tuz ve su gibi belli besinleri almak önemli.



3

Vücudunuz artık 3. aşamaya geçmek üzere ve oruç tutmaya neredeyse tamamen alıştı. ingiltere'deki cambridge üniversitesi hastanesi'nin anesterzi ve yoğun bakım danışmanı dr. razeen mahroof, bu aşamanın vücutta bazı olumlu etkileri de olduğunu söylüyor.



4

"Gündelik hayatta çok daha fazla kalorili gıda alıyoruz ve vücudumuz hastalıkları atlatmak gibi önemli görevleri yerine getiremez oluyor" diyen tıp uzmanı, şöyle devam ediyor: "oruç sırasında bu durum yeniden dengeleniyor. vücut yeniden daha önemli fonksiyonlarına odaklanıyor, enfeksiyonlarla savaşması ve hastalıklardan iyileşmesi de kolaylaşıyor."



5

Ramazan ayının 2. yarısında, kalın bağırsak, böbrek ve deri toksinlerinden arınmaya başlıyor. dr. mahroof bu dönemde organların maksimum kapasitesine döndüğünü söylüyor. hafıza ve konsantrasyon yeniden güçlenirken, enerjinin de arttığını vurguluyor.



6

Oruç şafak vaktinden gün doğumuna kadar olan dönemi kapsar. böylece enerji veren gıda ve sıvıları alabilme fırsatı olur. oruç kasları korurken kişinin kilo vermesine de yardım eder.



7

Ancak bedeniniz enerji için protein almaya başlarsa, ileri açlık moduna geçip kaslarınızı kullanmaya başlar. bu en sık, günlerce ve haftalarca uzatılan oruç dönemlerinde görülür.



8

Böylece bir aylık sürede hem bedeninizi hem de nefsinizi arındırırsınız!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR