Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi Sakarya'da başladı

Sakarya'da düzenlenen kongrede Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran, Türkiye'nin Filistin'e yaptığı insani yardımlara dikkat çekti.

24.10.2024-16:47 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:47) Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi Sakarya'da başladı

Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi Sakarya'da Başladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen 'Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi'nin açılışında, Türkiye'nin Filistin'e sağladığı yardım konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Duran, "İnsani yardım anlamında Filistin'e en çok yardım yapan ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Bu alanda yalnızca yardımlarla kalmayıp, uluslararası kuruluşlar ve bölgesel ülkelerle önemli diplomatik görüşmeler gerçekleştirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kongre Hakkında Bilgiler

Kongre Sakarya Üniversitesi'nin ORMER Ortadoğu Enstitüsü, Granada Üniversitesi Barış ve Çatışma Enstitüsü ile Avrupa Arap İleri Araştırmalar Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl 7.'si düzenlenen kongre, 'İsrail-Filistin Çatışması' ana temasıyla birçok akademisyenin katılımıyla SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Duran, açılışta ayrıca TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınayarak şehitler için rahmet diledi ve savunma sanayinin güçlendirilmesi konusundaki kararlılığını vurguladı.

Uluslararası Toplumun Rolü

Bakan Yardımcısı Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasına atıfta bulunarak, "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesinin, uluslararası topluma yönelik önemli bir mesaj olduğunu belirtti. Duran, Türk hükümetinin bölgedeki istikrarı sağlamak adına çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Adil Bir Barış Arayışı

Duran, krizlerin düzeltilmesi ve iki devletli çözümün geçerli kılınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tüm çabaların adil bir barışın sağlanması için gerekli olduğunu ifade etti. "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti kurulmadan bu mesele çözüme kavuşmayacaktır" dedi.

Kongre yürütücüsü Doç. Dr. Yıldırım Turan ise bu yıl özellikle Gazze'deki durumu göz önünde bulundurarak Filistin meselesine odaklandıklarını ifade etti. Turan, ‘Filistin sorununun çözülmemesi durumunda hem bölgesel hem de küresel anlamda daha büyük krizlerin doğabileceğine’ dikkat çekti.

Farklı ülkelerden akademisyenlerin katıldığı kongre, yarın sona erecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), bu yıl 7'ncisi düzenlenen

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi"ne ev sahipliği yapıyor. Sakarya Üniversitesi ORMER Ortadoğu Enstitüsü, Granada Üniversitesi Barış ve Çatışma Enstitüsü (IPAZ) ve Avrupa Arap İleri Araştırmalar Enstitüsü (FUNDEA) işbirliğinde, "İsrail-Filistin Çatışması" ana temasıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi", farklı ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Programa Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran (sağ 3) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal