Orta Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Aslan, zürafa, fil, sırtlan gibi vahşi doğaya ev sahipliği yapan toprakları ziyaret edebileceğiniz Orta Afrika Cumhuriyeti'nde D-Zanga Sanga, Loango Milli Parkı, Bangui, Ubangi Nehri ve Manovo- Gounda Milli Parkı'nı gezebilirsiniz.

17.07.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-17:43) Orta Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Orta Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli: Çeşitli hayvan ve bitkilerin bulunduğu bu doğa harikası yer mutlaka görülmelidir. Özellikle aslan, zürafa, fil, sırtlan gibi vahşi doğaya ev sahipliği yapan toprakları ziyaret edebilirsiniz. Doğa fotoğrafçılığı için harika bir ortamı oluşturacaktır. Aynı zamanda çeşitli organizasyon ve faaliyetlerle beraber safari turları düzenleyebilirsiniz.

D-Zanga Sanga

Burada doğa yürüyüşleri, safari ve kamp etkinlikleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla bisiklet süreceğiniz en güzel doğal ortamlardan biridir.  Akan nehri seyrederek şifalı bitkiler toplama fırsatınız bulunmaktadır. Doğaya özgü çeşitli fotoğraflar çekerek yeni keşifler yapabilirsiniz.

Loango Milli Parkı

Bu park içerisinde yer alan nehir sayesinde balıkçılık faaliyetleri yürütebilirsiniz. Taze taze yakaladığınız su balıklarını yeme fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel ahşap yapıdaki feribotlara binerek nehir üzerinde şehri dolaşabilirsiniz. Nehir etrafında bulunan küçük tatlı köyleri görerek, çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz. Suyun vermiş olduğu sakinlik yeşillikle birleşince huzur dolu bir gün geçireceksiniz. Doğa ve tabiat hayatına ilgisi olan kişilerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden birini oluşturur.

Bangui

Orta Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli:  Geçmişten günümüze değişen kültür ve tarihin ortaya koyduğu etkileri görmek istiyorsanız mutlaka bu şehri ziyaret etmelisiniz. Özellikle yaşanılan, yerlerden yeme içmeye kadar birçok gelenek ve görenek bu şehirde gözler önüne serilmektedir. Toplumun giyim tarzı, bakış açısı sömürge zamanı yaşanılanlar şehrin atmosferini oluşturmaktadır. Aynı zamanda Özgürlük Meydanına giderek Jean Bedel'in beyazdan yapılmış kemer anıtını inceleyebilirsiniz. Tarihi ve yaşananları simgeleyen bu anıt toplumu simgeleyen önemli mimari yapılar arasında bulunmaktadır.

Ubangi Nehri

Kamp malzemelerinizi ve katlanır sandalyenizi alarak boylu boyunca uzanan nehir karşısında piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda günübirlik konaklayarak günbatımını izleme imkanına sahip olabilirsiniz. Nehrin yakınlarında bulunan zafer takını inceleyebilirsiniz. Merkez Borsası gibi birçok siyasi ve ticari yapıyı gezebilirsiniz. Geçmişten günümüze değişen mimari yapısını karşılaştırma fırsatı elde edebilirsiniz.

Manovo- Gounda Milli Parkı

Orta Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli: İçerisinde bulunan birçok canlı çeşidi sayesinde Unesco Mirası içine alınan değerlerden biridir. Ormanda ceylan, aslan, zürafa, gergedan, bufalo gibi birbirinden vahşi ve yırtıcı hayvan bir arada bulunmaktadır. Karada yaşayan hayvanlardan ziyade suda yaşayan çeşitli kuş türleri de dikkat çekmektedir. Ancak izin verilmeyen avlanmalar yüzünden milli parktaki canlılar tehdit altına girmişlerdir. Bazı hayvanların nesli tükenmiş veya nesli azalmıştır. Aynı zamanda parkı koruyan kişilerin vurulması yüzünden ciddi güvenlik önlemleri alınamamaktadır. Halen daha doğayı korumak adına çalışmalar sürdürülmektedir. Birçok özelliği üzerinde barındıran doğa, tarih, kültürel ve dini açılardan birçok perspektif sunan bu cumhuriyetler görülmeye değer yerlerden biridir. Aynı zamanda çeşitli pazar ve marketleriyle günlük hayatın ve yaşayışın zorluğu gözler önüne serilmektedir. Orta Afrika coğrafyası üzerinde incelemeler yapıp, tarihi fotoğraflar çekmek isteyen kişiler için farklı bir alanı oluşturacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal