Tuzlu böreklerin aksine bir tatlı ile birleştirilerek tüketilen küt böreği, evinizde kendi malzemelerinizle yapabileceğiniz harika bir tada dönüşüyor. İşte küt böreği tarifi.
KÜT BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
3-3, 5 su bardağı su
Aralar için;
100 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Bol pudra şeker
YAPILIŞI
Bir karıştırma kabına unu eleyin. Sonra su ve tuzu ilave ederek pürüzsüz olana kadar yoğurun.
Sonrasında ele yapışmayacak kıvamda olan hamurdan 6 eşit parça ayırın.
Hamurları merdane ile servis tabağı ebatlarında açın. Eritilmiş ve ılınmış olan yağı, küçük bir tepsinin içerisine sürün.
Açılan hamurlardan biri tepsinin içine yerleştirin. Tekrardan üstünü yağlayın.
Kalan hamurları da servis tabağı ebatlarında açıp, yağlayarak üst üste dizin.
30 dakika süresince hamurları dinlendirin.
Süre sonunda hamurun açılacağı tezgah sıvı yağ ile yağlayın. Hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine serin.
Elinizle köşelerden açılabildiği kadar açın. Hamur 4 köseden katlanarak pişirilecek olan fırın tepsisi boylarına getirin.
Hamuru yağlanmış fırın tepsisine serin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayarak üst üste dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana dek 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarılıp, 5-10 dakika ilk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.