Orhan Şen tarih vererek uyardı: Kar İstanbul’un kapısını çalıyor

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre sıcak havalar yarından itibaren etkisini kaybedecek. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla beraber kar yağışı görülmeye başlanacak. Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul için tarih verdi.

02.01.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-17:53)

Uzmanların yaptığı tahminlere göre son haftalarda etkisini gösteren sıcak havalar yarından itibaren yerini soğuk havalara bırakacak. Balkanlardan gelecek olan soğuk hava dalgasıyla beraber Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok noktasında kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Orhan Şen tarih vererek uyardı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar tarihi verdi. 

Prof. Dr. Şen, “10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için %60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım” dedi.

İstanbul kar yağışı

Prof. Dr. Şen, “Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Şen, “Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kar santim yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceğiz. 10-11 Ocak'ta yani Çarşamba akşamı başlayıp Perşembe aksamı da etkisini göreceğiz. 11-12-13-14 Ocak tarihlerine kayacak gibi duruyor” vurgusu yaptı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal